Strefa rodzica – SP

Statut szkoły

Kilka zdań  poświęconych statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi,Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi,

Podręczniki

Kilka zdań  poświęconych statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi,Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi,

Kilka zdań  poświęconych statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi, Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi,Dwa, trzy zadania poświęcone statutowi,

INFORMACJA O REWELACJA CATERING

 

Firmę REWELACJA CATERING stworzyła osoba, która od wielu lat boryka się z alergią pokarmową, ponieważ zna problem od podszewki, wie, jak ważne jest, by posiłki były pełnowartościowe, przygotowywane bez konserwantów, sztucznych barwników i glutaminianu sodu. Wysoki standard firma zawdzięcza bardzo dobrej jakości produktom i wykwalifikowanemu personelowi kuchni. Z czystym sumieniem możemy nazwać się rodziną i w tym tkwi sekret naszej kuchni.

 

Posiadamy wieloletnie doświadczenie w zakresie  żywienia zbiorowego. Zajmujemy się prowadzeniem stołówek szkolnych i dostarczaniem posiłków do szkół niepublicznych. Prowadzimy spotkania z naszą EKO-dietetyk Panią Moniką Dziemidowicz, która uświadamia dzieci na temat zdrowego żywienia. Dowozimy lunch do firm i posiłki regeneracyjne na budowy. W sposób profesjonalny zorganizujemy przyjęcie okolicznościowe.

 

Zapewniamy w pełni profesjonalnie skomponowany jadłospis przygotowany we współpracy z Technologiem Żywienia i Panią Dietetyk, kierując się indywidualnymi potrzebami każdego „Małego Klienta”. Firma poleca usługi w zakresie żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży, nasze posiłki przyrządzane są zgodnie z wymogami Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

 

Posiłki dla dzieci tworzymy w oparciu o wieloletnią współpracę z dostawcami różnorodnych towarów, jakość oraz autentyczność pochodzenia jest przez nas sprawdzona i w pełni satysfakcjonująca.

 

  • Zrezygnowaliśmy ze wszystkich przypraw zawierających szkodliwy glutaminian sodu.
  • Zwracamy bardzo dużą uwagę na jakość mięsa i jaj. Używamy tylko certyfikowanych jaj i kurczaków z wolnego wybiegu.
  • Ze względu na dużą zawartość zakwaszających organizm puryn zrezygnowaliśmy z gotowania zup na wywarach mięsnych.
  • Nasze zupy gotowane są wyłącznie na wywarach z warzyw i ziół z dodatkiem masła klarowanego lub oleju rzepakowego.
  • Produkty, z których tworzymy menu dla dzieci nie zawierają syntetycznego syropu glukozowo – fruktozowego, który przyczynia się do otyłości i powstawania cukrzycy u dzieci.
  • Do słodzenia używamy małych ilości cukru lub w EKO-menu wyłącznie nierafinowanego cukru trzcinowego.
  • W miarę możliwości technologicznych, do przygotowania naszych potraw używamy nierafinowanych pełnowartościowych produktów zbożowych. Używanie tego typu produktów w pełni zaspokaja zapotrzebowanie dzieci na błonnik oraz witaminy, makro- i mikroelementy.
  • Mniej lubiane produkty typu szpinak czy brukselka, staramy się „przemycać” dzieciom w akceptowany przez nie sposób serwując np. szpinakowe kluseczki, zapiekankę makaronową ze szpinakiem.
  • W naszej kuchni używamy tylko dobrych tłuszczów, a w przeważającej części są to: masło klarowane, oliwa z oliwek, olej rzepakowy.
  • Do pieczenia nie używamy żadnych syntetycznych margaryn.
  • Przykładamy bardzo dużą wagę do wybierania produktów bez sztucznych barwników, polepszaczy i konserwantów.
  • W miarę możliwości do przygotowywania posiłków używamy produktów regionalnych i sezonowych (np. sezonowe owoce i warzywa).
  • Posiłki przez nas przygotowywane, dostarczają dzieciom wszystkich niezbędnych składników odżywczych, a jednocześnie są smaczne i akceptowane przez dzieci.
  • Stworzyliśmy program z pokazami kulinarnymi dla dzieci z udziałem naszego kucharza oraz serię wykładów dla rodziców i dzieci z udziałem dietetyka.

 

Tworzymy z pasją…
…Gotujemy z duszą

RODO

Typography is the art and technique of arranging type to make written language legible, readable and appealing when displayed. The arrangement of type involves selecting typefaces, point size, line length, line-spacing (leading), letter-spacing (tracking), and adjusting the space within letters pairs (kerning).

Archiwa

Edukacja Społeczna


Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('//wp-content/wf...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52